tirsdag, 18 juni 2024 08:03

Medietilsynet: Lotto-sendingene på NRK er ikke reklame

Skrevet av
Medietilsynet mener Lotto-sendingene på NRK ikke er reklame. Medietilsynet mener Lotto-sendingene på NRK ikke er reklame. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Lotto-trekningen og de andre pengespillene som sendes på NRK er ikke å anse som markedsføring og derfor fullt lovlige, fastslår Medietilsynet.

Det er Medietilsynets konklusjon etter å ha vurdert om Lotto-, Vikinglotto- og Extra-trekningene er i strid med kringkastingsloven. Det er Unibet-eier Kindred Group som har bedt tilsynet vurdere om sendingene er markedsføring og dermed i strid med kringkastingsloven.

– Vår vurdering er at disse programmene er redaksjonelt begrunnet. NRK har heller ikke mottatt betaling for å vise sendingene, men har, slik Medietilsynet ser det, betalt markedspris for visningsrettighetene, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Juridisk direktør i NRK, Olav Nyhus, har overfor Kampanje tidligere presisert at Lotto-sendingene «utelukkende er redaksjonelt motivert». Han er ikke overrasket over Medietilsynets konklusjon.

– Vi er like fullt glade for at Medietilsynet konkluderer med at NRK ikke har brutt kringkastingsloven ved å vise Lotto-trekningene. For NRK er det viktig at vi har redaksjonell frihet til å sende også slike programmer, når vi mener innholdet er tilstrekkelig relevant for publikum, skriver han i en SMS til Kampanje.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa