tirsdag, 10 september 2024 11:21

30 fylkesveier i Innlandet stengt – jordskred sperrer E6 i Ringebu

Skrevet av
Et jordskred stenger E6 sør for Krekke i Ringebu kommune i Gudbrandsdalen. Til sammen 30 fylkesveier er stengt i Innlandet. Et jordskred stenger E6 sør for Krekke i Ringebu kommune i Gudbrandsdalen. Til sammen 30 fylkesveier er stengt i Innlandet. Foto: Geir Olsen / NTB

E6 ved Krekke i Ringebu er stengt for andre dag på rad. Det har gått et 30 meter bredt jordskred over veien. I Innlandet er rundt 30 fylkesveier stengt.

Ingen hus ble direkte rammet. Bilder fra stedet viser store mengder jord som har rast over veien og ned i innsjøen Losna. Jordmassene rev med seg autovern og lysstolper på vei over E6.

Det store skredet gikk like nord for gården til Ole Johan Bjørge, som var hjemme i morgentimene.

– Jeg skulle innom for å se hvordan det så ut her. Jeg satt i telefonen og prata med kona mi. Da begynte det å buldre rundt meg. Jeg så strømledningen beveget på seg, forteller han til Gudbrandsdølen Dagningen.

Han kastet seg i bilen og kjørte nedover fra garden Sygard Bjørge, som ligger helt sør i Fåvang.

Den svært trafikkerte strekningen i Gudbrandsdalen ble også stengt noen timer mandag kveld på grunn av oversvømmelse.

Innlandet fylkeskommune regner med flere skader i løpet av dagen. De stengte veiene skaper problemer for busstrafikken, særlig i Gausdal. I Øyer, Ringebu og Ringsaker er det også store problemer for trafikken. Det samme gjelder i Sør-Aurdal, Trysil og Kongsvinger, der det er flere stengte fylkesveier.

– Situasjonen endrer seg fra time til time og vi venter at det kan bli skader på flere veier utover dagen. Vi er spent på hvordan været blir utover kvelden, i og med at det er meldt mer regn da, sier enhetsleder Lars Alhaug i fylkeskommunen.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa