søndag, 29 september 2024 16:27

Nå kan du kreve å få betale med kontanter

Skrevet av
Så mange som 600.000 nordmenn er ikke digitale. Så mange som 600.000 nordmenn er ikke digitale. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Fra tirsdag 1. oktober kan du som forbruker kreve å betale med kontanter i alle salgslokaler der det selges varer eller tjenester, som på kino og restauranter.

– Regelverket har vært for uklart. Folk skal være trygge på at de får betale når de går i butikken, på restaurant eller til frisøren, sier Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) Nettavisen.

I juni 2024 vedtok Stortinget regjeringens forslag til endringer i finansavtaleloven, som lar en forbruker ha rett til å betale med kontanter i alle salgslokaler der næringsdrivende selger varer eller tjenester, forutsatt at selgeren tar imot betaling for varen eller tjenesten i dette lokalet.

Endringen trer i kraft 1. oktober 2024.

600.000 nordmenn er ikke digitale, av ulike årsaker, skriver avisen. Regjeringen mener disse gruppene må ha samme mulighet til å betale som alle andre, og har derfor sørget for at retten til å betale med kontanter styrkes.

Pensjonistforbundet jubler over lovendringen.

– Dette er veldig viktig for alle de eldre som sliter med å betale via nett, huske koden eller som sliter med å stole på bankkort, sier leder Jan Davidsen.

Andre saker å lese

Nordås og Grøvdal ble norgesmestere i gateløp – vant Hytteplanmila

21-10-2024 Sport NTB - avatar NTB

Nordås og Grøvdal ble norgesmestere i gateløp – vant Hytteplanmila

Narve Gilje Nordås og Karoline Bjerkeli Grøvdal kunne juble for seier på Hytteplanmila. Det gjorde dem samtidig til norgesmestere på 10 kilometer gateløp.

Les mer i RingeriksAvisa

Neste helg får du en time ekstra

21-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Neste helg får du en time ekstra

Natt til søndag 27. oktober er det slutt på sommertiden, og klokken skal stilles en time tilbake. Næringsminister og ansvarlig for Justervesenet og dermed tiden, Cecilie Myrseth, oppfordrer alle til...

Les mer i RingeriksAvisa

Storslagen Ole Ivars-avskjed i Oslo Spektrum

21-10-2024 Musikk NTB - avatar NTB

Storslagen Ole Ivars-avskjed i Oslo Spektrum

Dansebandet Ole Ivars rundet lørdag kveld av en 60 år lang karriere med å ta storslagent avskjed med fansen i Oslo Spektrum.

Les mer i RingeriksAvisa