fredag, 16 desember 2016 15:35

Steinar Kaasa visepolitimester i Sør-Øst

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

steinar kaasaSteinar Kaasa er i dag utnevnt til visepolitimester i Sør- Øst politidistrikt av Kongen i Statsråd. - Med denne utnevnelsen  er nok en viktig milepæl i etableringen av et nytt politidistrikt nådd, sier politimester Christine Fossen.Kaasa har lang fartstid i politiet og påtalemyndigheten. Han har i flere perioder vært konstituert som politimester i Vestfold politidistrikt og vært fungerende leder i Vestfold siden etableringen av Sør-Øst politidistrikt 1. januar 2016. Kaasa ble oppnevnt som visepolitimester i Vestfold politidistrikt i 2005. Før det var han påtaleleder ved Sandefjord politistasjon. Kaasa har også vært dommerfullmektig ved Larvik Tingrett. Kaasa tok juridisk embedseksamen i 1986.

Visepolitimesteren blir politimesterens stedfortreder med delegerte ansvarsområder og oppgaver fra politimesteren. I rollen som politimesterens stedfortreder har visepolitimesteren totalansvar for politidistriktets forebyggingsarbeid og straffesaksbehandling. Det tilligger visepolitimester også å ta et ansvar for politidistriktets sikkerhetsarbeid og krise- og beredskapshåndtering. I tillegg har visepolitimesteren ansvar for den sivile rettspleie på grunnplanet, og politiets forvaltningsoppgaver.

Visepolitimesteren tiltrer i stillingen 1. januar 2017. Rita Kilvær fungerer i dag som visepolitimester i Sør-Øst politidistrikt. Kilvær vil fra samme tid gå tilbake som fungerende leder for virksomhetsområde Telemark.

I Vestfold vil politistasjonssjef Øystein Holt i Tønsberg overta Kaasas funksjon som fungerende leder av virksomhetsområde Vestfold i interimsperioden fram til den nye strukturen i Sør-Øst politidistrikt blir iverksatt. Politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen tiltrer som fungerende påtaleleder i interimsperioden i Sør- Øst politidistrikt fra samme tidsrom.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa