tirsdag, 31 januar 2017 18:30

Tenner bål for landbruket

Skrevet av
Fra Hvervenkastet Fra Hvervenkastet Foto: Rasmus Lindberg

Bønder over hele landet brenner for norsk landbruk, og tenner bål for å protestere mot retningen Regjeringen vil føre landbruket.

bonde2
Foto: Rasmus Lindberg

Tirsdag tente bønder over hele landet bål som et varsel om at Regjeringas jordbruksmelding fører matproduksjonen i feil retning.

-Å tenne bål er et gammelt varsel om fare. I dag tenner bondelag over hele landet bål for å protestere mot regjeringas nye landbrukspolitikk, heter det i en pressemedelding.

- Det er ingen selvfolge at vi har et jordbruk i hele det langstrakte fylket vårt fra Hallingdal og Numedal i nord, via flatbygdene på Ringerike, Hole og Eikerbygdene til sør i Skoger, Hurum og Røyken. Vi har et mangfold av gårder og produkter produsert på norske ressurser, sånn vil vi fortsatt ha det.
- Med jordbruksmeldinga vil regjeringa føre landbruket i feil retning, og er på kollisjonskurs med bøndene, Stortingets flertall og forbruker, heter det videre.


- Ved å tenne bål i hele landet vil vi protestere mot en jordbruksmelding som gir økt liberalisering og svekker politikken. Det er ingen selvfølge at vi har et jordbruk fra nord til sør i dette landet, og et mangfold av gårder. Det er dette vi brenner for og vil ha mer av, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

bonde3
Grisebonde Nils-Erik Frøhaug fyrer opp bål på Røyse (Foto: Rasmus Lindberg)

bonde4
Foto: Rasmus Lindberg

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa