fredag, 05 mai 2017 15:04

Mamma slo 4-åring - og fortsatte i 6 år

Skrevet av
Mamma slo 4-åring - og fortsatte i 6 år Foto: Frank Tverran

En kvinne i begynnelsen av 40-årene er i Ringerike tingrett dømt til 45 dagers fengsel for å ha slått barnet sitt.

Kvinnen, som er født og oppvokst i et annet land, er oppvokst i en ortodoks kristen familie. Hun kom til Norge hvor hun giftet seg og i 2006 fikk hun et barn.

Bakgrunnen for straffesaken var at barnet i 2016 så en film på skolen med tema barnemishandling. Barnet fortalte etter dette til læreren at hun var redd for mamma og at mamma pleide å slå henne. Læreren rapporterte saken videre og under tilrettelagte avhør fortalte barnet at mammaen hade slått henne fra hun var liten. Slagene var med flat håd, og var av og til harde. Mamma slo på kinnet og hodet. Mamma var sint da hun slo.

Videre forklarte hun at hun var redd når mamma var sint og at hun fikk vondt i hodet når mamma hadde slått. Hun følte også at det var hennes egen feil at mamma ble sint.

Barnet forklarte at hun ble slått omkring en gang i måneden, men at hyppigheten varierte. Siste voldsepisode fant sted rett før hun betrodde seg til læreren, i en situasjon hvor mamma ble sint i forbindelse med at hun skulle dusje. Mamma dyttet henne da inn i dusjen og slo henne.

Barnet forklarte seg også om gjentatte tilfeller av uønsket massasje av kroppen fra mammas side. Massasjen var til dels harhendt og ble utført over hele kroppen, herunder i skrittet og rompa. Ifølge barnet hadde hun alltid noe klær på seg, "minst truse", under massasjen. Ungen protesterte på massasjen, som hun opplevde som svært invaderende og krenkende, uten at mamma sluttet av den grunn. I følge barnet sa mammaen at hun masserte henne for at hun skulle bli "hel".

Mammaen avga i retten en så og si uforbeholden tilståelse og hun erkjente straffeskyld etter tiltalebeslutningen.

Ringerike tingrett dømte mammaen til 45 dagers fengsel samt til å betale kr 40.000 i oppreisningserstatning til datteren.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa