mandag, 10 juli 2017 11:41

100 nye arbeidsplasser på Eggemoen?

100 nye arbeidsplasser på Eggemoen? Foto: Laura Buckman / NTB scanpix

Tronrud Engineering har nå signert avtalen med Lockheed Martin om vedlikehold på utstyr knyttet til Forsvarets nye F-35 fly.

Luftforsvaret ønsket at kun militært personell skulle jobbe med vedlikehold av de nye kampflyene. Men Arbeidsretten satte foten ned.

De første F-35-flyene ankommer Norge til høsten. Luftforsvaret ønsket opprinnelig at Fellesforbundets medlemmer som skulle jobbe med flyene, måtte undertegne en kontrakt som ga dem en lavere militær rang.

Fellesforbundet protesterte og brakte saken inn for Arbeidsretten fordi denne løsningen betød at de ansatte kunne lønnes etter en annen tariff og at forbundet fryktet at det ville bety at kun militære teknikere ville bli ansatt.

Senere skrev ABCNyheter at et flertall på fem av sju dommere ga LO og Fellesforbundet medhold i saken. Siden Arbeidsrettens dom ikke kan ankes er avgjørelsen endelig.

– Dommen innebærer en betydelig inngripen i forsvarssjefens styringsrett over egen organisasjon, og Forsvarsdepartementet er overrasket over resultatet, sier Marita Hundershagen, seniorrådgiver i Forsvarsdepartementets kommunikasjonsavdeling.

– Hadde staten og Forsvaret vunnet fram med sitt syn, ville det vært kroken på døra for sivilt ansatte fagarbeidere innen kort tid, mener forbundssekretær Tor Schwenke i Fellesforbundet.


Da Tronrud Engineering tapte en vedlikeholdskontrakt til fordel for Rygge i 2015, jublet de i Moss for 100 nye arbeidsplasser. Dagens avtale omfatter ikke vedlikehold på selve flyet, men på bakkeutstyr til det. Skal vi tro at det blir en del arbeidsplasser av det etter hvert også?

 

Tronrud Engineering skriver på sine hjemmesider følgende:

Tronrud Engineering are proud to announce that we have been successful in the PSPn program, and has signed an Agreement with Lockheed Martin as an Official Provider in the F-35 Product Support Provider Network (PSPn)

Sist redigert mandag, 10 juli 2017 12:21

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa