tirsdag, 10 oktober 2017 17:32

Et nytt hår i suppa - eller en dynamisk pådriver?

Skrevet av
Redaktør Harald Blaker i Ringerikes Blad virket ikke altfor begeistret over frieriet til Andersen. Redaktør Harald Blaker i Ringerikes Blad virket ikke altfor begeistret over frieriet til Andersen. Foto: Frank Tverran

Lars Olsen og Terje Andersen har fått med seg 20 andre ringerikinger i noe de kaller "Banevokterne". Siden de trenger en kanal ut til folket, var de raske med å fri til Ringerikes Blad.

Redaktør Blaker i Ringerikes Blad fikk derfor utdelt en pins i smykkeemballasje for å symbolisere dette frieriet.

Men det dreier seg altså om å skaffe en heiagjeng som kan gå i fakkeltog dersom et politisk parti vil forsøke å begå selvmord ved å rokke ved de planene som nå ligger i Norsk Transportplan for Ringeriksbanen og ny E16.

De 22 banevokterne er velkjente og til dels godt profilerte ringerikinger alle sammen. Og selv om de fleste var godt over middagshøyden, hadde de faktisk fått med seg elevrådslederne fra begge de videregående skolene i byen.

Hovedsaken til Banevokterne var å være positive. Under informasjonsmøtet som ble holdt ved Hønefoss jernbanestasjon tirsdag mente de å ha oppdaget et manglende (positivt) engasjement hos mannen i gata. Ikke bare ville de få frem et slikt engasjement, men det ble også sagt at de ville gi engasjementet en retning. Samtidig ble det bedyret flere ganger at de var en helt upolitisk flokk. Dette blir vel nesten som å si at "Ja til EU" er upolitisk?

Et engasjement er som regel ekte og spontant, slik vi bl.a. ser 17.mai. Og "mannen i gata" har selvfølgelig sine sanser intakte og vet når det er riktig å vise dette engasjementet.

Banevokter Erlend Ødegård, elevrådsleder ved Ringerike vgs, sa noe vi tror er veldig riktig: - Unge snakker veldig mye om videre utdanning i Oslo, men ikke så mye om banen.

Kanskje det er fordi deres studietid er over for lengst når banen kan brukes? De fleste andre av oss, får håpe det blir lett å komme på toget med gåstol.

Under møtet tirsdag var det noen som lurte på hvordan Drammensregionen hadde fått det så fint til - og ikke Ringeriksregionen. Dette mente man burde undersøkes nærmere.

Kanskje det bare er å telle stortingsrepresentanter?

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa