lørdag, 28 oktober 2017 11:18

Einsteins lykketeori solgt for 12 millioner kroner

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
To lapper Albert Einstein skrev på en foredragsturné i Japan i 1922, ble auksjonert bort i Jerusalem tirsdag. To lapper Albert Einstein skrev på en foredragsturné i Japan i 1922, ble auksjonert bort i Jerusalem tirsdag. Arkivfoto: NTB scanpix

En lapp om lykke som Albert Einstein skrev i Tokyo i 1922, gikk under hammeren for drøyt 12 millioner kroner under en auksjon i Jerusalem tirsdag.

Vinnerbudet for lykketeorien gikk langt over den anslåtte prisen på inntil 65.000 kroner som auksjonshuset Winner's hadde oppgitt på forhånd.

Kjøperen er en europeer som ønsker å forbli anonym, opplyser en talsmann for auksjonshuset.

På lappen står det at «et stille og beskjedent liv gir mer glede enn streben etter suksess forbundet med konstant uro». På en annen lapp, som Einstein skrev på samme tid, står det ganske enkelt «der det er vilje, er det vei». Den ble solgt for 1,9 millioner kroner, opplyser Winner's.

– Jeg er veldig glad for at det er folk der ute som fortsatt er interessert i vitenskap og historie og tidløse leveranser i en verden som utvikler seg så raskt, sier selgeren, som også vil være anonym, til nyhetsbyrået AFP etter salget.

Einstein ga de korte oppskriftene på et lykkelig liv til en japansk kurer som kom til Imperial Hotel i Japans hovedstad for å levere en beskjed til Einstein. Enten ville han ikke ha noe tips for tjenesten, i tråd med tradisjon, eller så hadde ikke fysikeren noen småpenger for hånden.

Uansett ønsket ikke Einstein at han skulle gå tomhendt derfra, så han skrev de to setningene på tysk.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa