fredag, 05 januar 2018 14:37

Pensjonist ble nabolagsbølle og fikk 21 dager

Skrevet av
Dette er et illustrasjonsfoto. Personen på bildet er ikke identisk med noen av personene i artikkelen. Dette er et illustrasjonsfoto. Personen på bildet er ikke identisk med noen av personene i artikkelen.

I et ellers idyllisk boligområdet et lite stykke utenfor Hønefoss, ble det ufred i fjor våres. Det sørget en nær 70 år gammel mann for.

Allerede i mai 2016 var pensjonisten i det grinete hjørnet. Til tross for at det var båndtvang, lot han hunden sin løpe løs. Han kastet ball med hunden ved hjelp av en plastslynge.

En av naboene så dette, og fordi det var både rådyr og harekull i området, tok han kontakt med pensjonisten og ba han om å ta hunden i bånd. Naboen, heretter kalt fornærmede, har selv flere hunder og han kjente området godt.

Pensjonisten ba da fornærmede forsvinne fra området da dette var privat eiendom. Da dette ikke hadde noen virkning, tok pensjonisten tak i skjortekragen til naboen og førte han ut på veien. Pensjonisten skal også ha rappet til fornærmede med plastslyngen sin.

Omtrent et år senere- i mai 2017 - gikk pensjonisten og en kar til og tråkket utover jordene i nærheten til tross for at det var midt i vekstsesongen. En nabo gjorde dem oppmerksomme på dette, noe som utløste en høylytt krangel.

Naboen som året før hadde blitt rappet til med plastslyngen, hørte bråket fra sin egen hage og gikk bort til stedet. Da ble det krangel mellom den nyankomne og pensjonisten. Denne gangen slo ikke pensjonisten med plastslyngen, men med knyttneven og det så blodet sprutet og med den følge at fornærmede mistet en tann.

Ved en annen anledning hadde pensjonisten dyttet til en kvinne i nabolaget så kraftig at hun datt bakover. Her hadde det også vært krangel og ufred i forkant.

Nå måtte 69-åringen stå til rette for sin manglende evne til å omgås andre mennesker på sivilisert måte. Ringerike tingrett dømte mannen til 21 dager i fengsel. I tillegg må han betale erstatning til kvinnen han dyttet med kr 574,- og til mannen han slo med kr 1.050,-

Sist redigert fredag, 05 januar 2018 15:49

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa