torsdag, 28 juni 2018 13:31

TV 2-ansatt siktet for underslag av 15 millioner

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
TV 2-ansatt siktet for underslag av 15 millioner Illustrasjonsfoto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix

En TV 2-ansatt i Bergen er pågrepet av politiet, siktet for grovt underslag av rundt 15 millioner kroner. – En alvorlig og trist sak, sier TV 2.

– Politiet mottok anmeldelse fra TV 2 AS onsdag om mistanke mot en av deres ansatte, sier politiadvokat Anders Hoff i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Mannen ble pågrepet i Bergen sentrum av sivilt politi onsdag ettermiddag og satt ifølge avisa i lange avhør på politihuset i Bergen utover dagen. Torsdag var han fortsatt i politiets varetekt.

Politiet har så langt ikke bestemt seg for om mannen skal framstilles for varetektsfengsling.

– En trist sak

– Dette er en alvorlig og trist sak for TV 2. Det er riktig at vi onsdag leverte en anmeldelse knyttet til mistanke om grovt underslag foretatt av en av våre medarbeidere i Bergen, sier fjernsynskanalens organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til NTB.

– Bakgrunnen for dette er at vi har avdekket at en våre medarbeidere i et stort omfang har latt TV 2 betale for utstyr tatt ut til privat bruk. Basert på den informasjonen vi hadde, valgte vi å gå til politianmeldelse. Dette er nå en politisak, sier hun videre.

Ransakinger

Det har så langt ikke vært mulig å få kommentarer fra mannens forsvarer, advokat Erik Ulvesæter. Det er derfor uklart hvordan den siktede stiller seg til skyldspørsmålet og de konkrete anklagene som blir rettet mot ham.

Etter det BT forstår, skal den ansatte – en svært betrodd medarbeider – ha vært samarbeidsvillig etter pågripelsen og han skal ha svart greit på spørsmål fra politiet.

TV 2 opplyser at kanalen gikk til politiet med en anmeldelse etter å ha hatt en samtale med mannen om mistanken. Forholdene skal i hovedsak ha funnet sted i år og i fjor, men kan strekke seg helt tilbake til 2015.

Utover onsdagen aksjonerte politiet mot flere adresser i Bergen og foretok ransakinger.

– Vi ønsket å sikre verdier samt søke bevis, sier Hoff.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa