fredag, 06 juli 2018 13:47

Oslobussen "redder" det lokale busstilbudet

Skrevet av
Oslobussen "redder" det lokale busstilbudet Foto: Mikkel Moxness

Brakar har tallene klare for første halvår. For Ringerike er det en liten økning på 2,4% i antall reiser. Men Oslo-bussen står for over halvparten.

Og linje 200 Hønefoss - Oslo hadde en økning alene på 3,5%. Det er hele 21 forskjellige bussruter med utgangspunkt i Hønefoss i tillegg til 2 bussruter til Oslo (Ekspressbuss og ordinær rute).

Brakar har hatt en mye større vekst i første halvår i Drammen og Kongsberg. Sammenliknet med fjoråret har disse områdene en vekst på ca 250.000 reiser, som er helt formidabelt. Kongsberg og Numedal hadde alene en vekst på 8%.

Hvorfor er det så liten vekst/ totaltrafikk på Ringerike?

- I dag reiser flere kollektivt enn på lenge i Ringerike og Hole. Før Brakar tok over ansvaret for busstilbudet i dette området sommer 2015, var det nedgang i reisetall nesten hver eneste måned i flere år. Fra 2012 til 2016 sank antall reiser fra 905.493 til 720.761. Det er nedgang på hele 20 prosent - på bare fire år. Bussen mistet i snitt over 3.800 kunder hver måned! Det er en dramatisk og kritisk nedgang, sier Brakar som presiserer at de har snudd utviklingen, og håper på å få ytterligere økning i området framover!

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa