søndag, 16 desember 2018 20:38

Utøyafilm med Europas beste filmfotograf

Martin Otterbeck ble hedret som Europas beste filmfotograf for hans jobb under filmen «Utøya 22. juli». Martin Otterbeck ble hedret som Europas beste filmfotograf for hans jobb under filmen «Utøya 22. juli». Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Martin Otterbeck ble lørdag kveld hedret som Europas beste filmfotograf under European Film Awards (EFA) i Sevilla i Spania.

Fotoprisen fikk han for Erik Poppes film «Utøya 22. juli».

«Martin Otterbecks filmfotografi balanserer på en mesterlig måte en estetisk bekymring til den politiske betydningen av tragedien på Utøya», skriver juryen i sin begrunnelse. De trekker også fram at han brukte et håndholdt kamera.

«Filmfotografen måtte derfor bestemme hva han skulle følge og hva han ikke skulle følge, og skapte dermed en intens seeropplevelse hvor man føler at man er på øya med ungdommene», skriver juryen om består av åtte medlemmer i filmindustrien.

«Det er en farlig økning av høyreekstremisme igjen. Filmindustrien har det overveldende ansvaret å bringe lys inn i de mørke tidene.» avslutter de.

Det er 31. gang at European Film Awards avholdes.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa