torsdag, 27 desember 2018 20:07

PST etterforsker hackerangrep mot fylkesmenn

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
PST etterforsker hackerangrep mot fylkesmenn Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

PST bekrefter at enkelte fylkesmannsembeter er blitt hacket og har iverksatt etterforskning. I en kortfattet kunngjøring på Twitter torsdag skriver Politiets sikkerhetstjeneste at de siden november har etterforsket dataangrep mot flere fylkesmannsembeter.

– PST har av hensyn til etterforskningen ingen ytterligere kommentarer til saken på nåværende tidspunkt, skriver PST.

Etter det NTB erfarer, startet etterforskningen allerede tidlig i høst, men en formell etterforskning ble først åpnet i november. Hvilke interesser som har vært truet, er ikke beskrevet.

Fylkesmannen i Hedmark er blant embetene som har opplevd uvanlige hendelser i datatrafikken. Fylkesmennene forvalter mange oppgaver mellom staten og kommunene, og de forvalter store datamengder, både når det gjelder konkrete personopplysninger og beredskap og sikkerhetsberedskap. I samråd med blant andre Norsk sikkerhetsmyndighet (NSM) blir datasystemene overvåket og holdt sikre.

– Det har vært angrep mot Fylkesmannen i Hedmark, men jeg kan ikke si så mye mer om det. Dette har blitt håndtert videre av Kommunal- og moderniseringsdepartementet, sier informasjonssjef Erik Haugen hos Fylkesmannen i Hedmark til NTB.

Flere fylkesmenn NRK har snakket med, avviser at de har vært gjenstand for noe angrep. I Sogn og Fjordane opplyser fungerende fylkesmann Gunnar Hæreid at han ikke kan kommentere saken på nåværende tidspunkt. Det samme svarer fylkesmann Lars Sponheim i Hordaland og fylkesmannen i Nordland. Alle tre viser til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Sist redigert torsdag, 27 desember 2018 20:08

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa