fredag, 20 mars 2020 10:48

Ringerike Panthers får ny sjanse

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Stavanger Oilers ble seriemester. Stavanger Oilers ble seriemester. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Styret i Norges Ishockeyforbund har besluttet at det ikke blir spilt flere kamper i inneværende hockeysesong. Samtidig er alle opp- og nedrykk avblåst.

Det bekrefter hockeyforbundet i en pressemelding torsdag.

Der fremgår det at alle resterende kamper i sesongen avlyses, samtidig som det konkluderes med at rekkefølgen i den enkelte serie blir stående slik den var 11. mars.

Videre er det klart at det ikke blir gjennomført kvalifiseringsspill mellom de øverste ligaene på seniornivå for menn. Neste sesong vil dermed starte med samme inndeling og samme klubber som inneværende.

Ingen reduksjon av 1. divisjon

Det betyr konkret at Comet Halden og Lørenskog, som begge hadde sikret seg rettigheten til kvalifiseringsspill inn mot neste sesongs eliteserie, blir værende i 1. divisjon.

Narvik og Grüner, som endte sist i eliteserien og skulle ha spilt for å berge plassen på øverste nivå, slipper et eventuelt nedrykk.

Torsdagens vedtak får også konsekvenser i form av at den planlagte reduksjonen av antall lag i 1. divisjon må utsettes.

Styret i Norges Ishockeyforbund har videre vedtatt at seriemester Stavanger Oilers tilbys plassen i hockeyens mesterliga neste sesong.

«Dette er i tråd med CHLs ønske og invitasjon», skriver forbundet.

Spesiell situasjon

Ishockeypresident Tage Pettersen innrømmer at situasjonen er spesiell:

– Idrettsverden har aldri vært så uoversiktlig som nå. Vi må forholde oss til den krisen verden står midt i. Idrett blir selvfølgelig underordnet de store utfordringene vi alle står overfor, sier han.

Alle opp- og nedrykk på breddesiden for menn annulleres også. Neste sesong starter også der med lik inndeling som sesongen 2019/20.

«Seriene har kommet ulikt, svært få opp- og nedrykk er avklart. Det anses viktig at man ikke foretar skjønnsmessig vurdering, og at man er konsistent gjennom hele organisasjonen», skriver forbundet.

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa