fredag, 12 juni 2020 09:31

Flint, Milo, Zkipper og Altea ble #Frimerkehund

Skrevet av
Fire forskjellige hunderaser med hunder som har ulike historier er valgt ut til å komme på frimerke. Fire forskjellige hunderaser med hunder som har ulike historier er valgt ut til å komme på frimerke.

Over 8000 hundeelskere håpet å få sin bestevenn på frimerke. Nå kommer utgivelsen med de fire som ble valgt. Se video nederst i saken.

Konkurransen i regi av Posten og Norsk Kennel Klub foregikk på Facebook og Instagram under emneknaggen #Frimerkehund i fjor høst. Tusenvis av hundeelskere sendte inn bilder og forklarte hvorfor nettopp deres hund burde bli frimerkemotiv.

De fire hundene som ble valgt er whippeten Flint fra Rælingen, Grand Danoisen Milo fra Råde, den belgiske fårehunden Altea fra Finnsnes og lundehunden Zkipper. Den siste kommer fra Fredrikstad, men oppholder seg den meste av tiden med eieren på en båt i Vesterålen.

- Det sier seg selv at juryen hadde en nesten umulig oppgave. De fire vinnerne representerer forskjellige raser, og de har alle en fin historie å fortelle. Det er fascinerende at hunder på frimerker skaper et slikt engasjement, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

Vinnerhundene ble fotografert av dyrefotograf Audun Nygaard, og frimerkene er designet av Kristin Slotterøy.

- Norsk Kennel Klub er glad for å få være med på #frimerkehund, og for at hundens viktighet blir løftet frem også ved denne anledningen. Svært mange av våre medlemmer var engasjerte i konkurransen, og mange ser nok frem til frimerkeutgivelsene nå, sier Torbjørn Brenna, administrerende direktør i NKK.

Dette er hundene

Whippeten Flint fra Fjerdingby i Rælingen skaper gode og minneverdige øyeblikk for eldre med demens på sykehjem i Oslo. For sin innsats for demente ble Flint sammen med hundene Julie og Birk og matmor Ane Brit Sundal tildelt Demensprisen 2019 fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, Oslo fylkeslag.

Lundehunden Zkipper har seilt norskekysten i nord sammen med eier og skipper Johnny Leo Johansen fra Fredrikstad. Han er en miljøhund som plukker søppel i fjæra, og som bor sammen med Johnny om bord i seilbåten.

- Zkipper er min turkamerat og humørspreder. Jeg er mye på tur og det er veldig fint å kunne ha ham med på turer. Han er på en måte min beste venn, sier Johnny.

Omplasseringshunden Milo hadde en tøff oppvekst. Da han var to år gammel, kom han til Monja Elisabeth Strømnes i Råde utenfor Sarpsborg. Den nå ni år gamle Milo er en grand danois som aldri har gitt opp troen på det gode i mennesker, og han er verdens snilleste hund, både mot store og små.

- Milo betyr masse for meg. Han er bare snill og god og vil helst sitte på fanget ditt, til tross for sine 64 kg! Med tanke på hans bakgrunn, så har han nok en ekstra stor plass i hjertet mitt, sier Monja.

Den belgiske fårehunden (malenois) Altea jobbet som minehund for Norsk Folkehjelp i åtte år. Hun har på denne måten reddet mange liv med sin innsats. Hun nyter nå livet som pensjonist sammen med sin eier Roy Solbakken på Finnsnes i Troms.

-Jeg er veldig stolt av å få vise frem min bestevenn på frimerke. Det første brevet jeg skal sende er til Norsk folkehjelp for å takke for den fantastiske innsatsen de gjør med å rydde miner og sikre trygge omgivelser rundt om i verden. Det andre brevet jeg skal sende er til en min og Alteas bestevenn, Amanda. Hun stiller alltid opp for oss, sier en glad hundeeier.


Sist redigert fredag, 12 juni 2020 09:35

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa