onsdag, 19 august 2020 10:17

Mann i 80-årene innrømmer drap på kona i Moss

Politiets krimteknikere undersøker leiligheten på Glassverket i Moss der en kvinne ble drept tirsdag kveld. Avdødes ektemann har erkjent drapet. Politiets krimteknikere undersøker leiligheten på Glassverket i Moss der en kvinne ble drept tirsdag kveld. Avdødes ektemann har erkjent drapet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Mannen i 80-årene som tirsdag kveld ringte politiet og erkjente drapet på en kvinne på Jeløy i Moss, var kvinnens ektemann, bekrefter Øst politidistrikt.

– Den siktede og den avdøde er henholdsvis mann og kone, sier politiadvokat Anders Svarholt til NTB.

Han bekrefter opplysningene Moss Avis brakte onsdag morgen, om at avdøde var i 70-årene, mens den drapssiktede mannen er i 80-årene. De er begge norske statsborgere.

– Vi har ikke fått avhørt ham ennå, og det er derfor svært lite jeg kan kommentere på så tidlig i etterforskningen. Blant annet er motivet for handlingen gjenstand for etterforskning, sier Svarholt.

Har sikret drapsvåpen

Politiet rykket tirsdag kveld ut til en leilighet på Glassverket på Jeløy i Moss etter å ha fått melding fra den antatte gjerningsmannen om at han hadde drept kona si. Kvinnen ble funnet død i den aktuelle leiligheten, og mannen ble pågrepet på stedet, uten dramatikk.

– Vi er ganske sikre på at vi har sikret drapsvåpenet, sier Svarholt.

Han vil så langt ikke kommentere hva slags våpen det er snakk om eller hvordan drapet ble begått, men opplyser at det muligens vil bli gitt mer informasjon om saken senere onsdag.

Fengslingsmøte onsdag

Moss Avis har snakket med mannens forsvarer, som så langt har få kommentarer til saken. Hun har ikke besvart NTBs henvendelser. Det er ikke kjent hvorvidt mannen erkjenner straffskyld.

– Jeg fikk ikke snakket med ham i går, det var så mye som skjedde rundt ham med legesjekker og slikt. Vi skal få snakket sammen så fort det lar seg gjøre, sier advokat Sille Heidar til lokalavisen.

Mannen er siktet for drap. han vil bli framstilt for varetektsfengsling i Moss tingrett klokka 14.00 onsdag. Det er usikkert om han er i stand til selv å delta i fengslingsmøtet.

Politiet har så langt ikke tatt stilling til hvor lenge de vil begjære mannen varetektsfengslet.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa