mandag, 21 september 2020 13:24

Skyggen av fortiden

Skrevet av
Skyggen av fortiden Foto: Frank Tverran

Det er bare en skygge igjen av Hønefoss Sparebank, et avtrykk av det demonterte fasadeskiltet som snart blir erstattet av Skue Sparebank. Vi har sakset litt fra bankens hjemmeside om bankens historie.

Etter initiativ fra Hønefoss Arbeiderforening (som forøvrig ble stiftet av hattemaker Knutsen) ble det 30.mars i 1851 opprettet en "Laaneindretning" Denne ble den direkte forløperen til Hønefoss Sparebank, som ble opprettet 1.mai 1876.
Banken besluttet i 1914 å kjøpe Søndre Torv 3, og i løpet av 1915 var gården ferdig til innflytting.

Banken hadde sitt 100 - års jubileum i 1976. I tillegg til egen feiring ønsket banken å gi en gave til Hønefoss bys 125 - års jubileum, og valgte å donere den senere omtalte skulpturale fontenen " Oppgangssagen" som en utsmykning til plassering i byens sentrum.

I likhet med andre bransjer har også bank gjennomgått en meget omfattende teknisk utvikling. Hønefoss Sparebank har med sin gode inntjening og soliditet hele tiden vært fult på høyde med resten av bransjen med installasjon og bruk av de til enhver tid moderne og aktuelle tekniske hjelpemidler. Det har vist seg at dette har vært riktig og nødvendig for å kunne tilby kunder og ansatte de beste bank tekniske løsninger.

Kompetanseheving av de ansatte kombinert med bruk av tekniske og elektroniske løsninger har gjort at banken føler seg rustet til å delta i den stadig økende konkurransen som finner sted i bransjen og har i sine budsjetter fortsatt lagt inn en moderat og nøktern vekst i de kommende år.

Ombygging av banken ble ferdigstilt i april 2012. Vi har med dette totaltrenovert og modernisert bankens kundelokale, og med dette tilrettelagt for rådgivning av bankens kunder. I tillegg har vi økt muligheten for automatiserte tjenester ved å etablere en ny automatsone i vårt inngangsparti.

(Så ble det Eika-gruppen og nå Skue Sparebank)

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa