tirsdag, 30 mars 2021 12:59

Rekord for norske nettbutikker – krise for sko- og klesbutikkene

Skrevet av
Sko- og klesbutikkene har opplevd en stor nedgang i omsetningen under pandemien. Situasjonen er kritisk, mener Virke. Sko- og klesbutikkene har opplevd en stor nedgang i omsetningen under pandemien. Situasjonen er kritisk, mener Virke. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Norske nettbutikker opplever rekordomsetning under pandemien. Samtidig har smitterestriksjoner ført til krise for kles- og skobutikkene.

I februar økte omsetningen i norske nettbutikker med hele 74 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, ifølge en rapport fra Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge.

– Dette er rekordtall for bransjen. Den sterke nettveksten i årets to første måneder må sees i sammenheng med perioder med stengte butikker i sentrale deler av landet, og at vi sammenligner med måneder før korona i 2020. Det blir interessant å se hvordan netthandelen utvikler seg når pandemien er over, sier direktør for handel i Virke, Harald J. Andersen.

Sko- og klesbutikkene, som er omfattet av smittevernrestriksjoner, har derimot opplevd en nedgang i omsetningen på henholdsvis 19 og 34 prosent.

– Det er kritisk og viser alvoret i situasjonen. Mange deler av næringslivet er sterkt preget av smittesituasjonen og de nye koronarestriksjonene, og det er åpenbart fare for at mange kan gå konkurs før smitteverntiltak er avviklet, og etterspørselen tar seg opp, sier han.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa