mandag, 12 april 2021 23:48

Tre elever ved folkehøgskolen smittet

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Ringerike folkehøgskole fikk mandag ettermiddag 12. april melding om at tre elever har testet positivt for Covid-19. Elevene går på samme linje (kohort).

Skolen er i en innslusningsperiode etter påskeferien og gjennomfører for tiden svært strenge smitteverntiltak. I dag, 12. april, ble samtlige elever og ansatte testet. Testingen er et supplerende tiltak til skolens egne tiltak, og testen ble utført på dag 7 etter at elevene kom tilbake etter ferie. Tre elever hadde i forkant av testen utviklet symptomer, og det ble derfor foretatt hurtigtest av disse, som altså fikk positivt testresultat. Øvrige elever og ansatte gjennomførte normal test, som vi venter svar på i løpet av morgendagen.

Hypotesen nå er at en av disse elevene ble smittet på reise tilbake til skolen, og at de to andre er blitt smittet her på skolen. Skolen er i innslusningsperioden delt i 8 linjer/kohorter. Elevene som har fått påvist smitte tilhører samme kohort. Vi er nå svært spente på resultatet av de øvrige testene. De vil avklare om vi står overfor et enda større smitteutbrudd på skolen.

- Nå er de tre smittede elevene satt i isolasjon. Deres nærkontakter, som i all hovedsak er medlever på egen linje, er satt i smittekarantene. Øvrige elever og ansatte er i ventekarantene frem til resultatet av testene er klart i løpet av morgendagen. All undervisning og aktivitet er stanset. Mandag kveld har vi gjennomført ulike informasjonsmøter med elevene. De er alle ved godt mot, men er naturlig nok veldig spente på de øvrige resultatene. Personalet ved skolen arbeider nå etter beredskapsplan for slik smittesituasjon, med et nært samarbeid med kommuneoverlegen. Først og fremst er vi opptatt av å ta godt vare på alle elevene - både de som er smittet og de som nå er litt engstelige i forhold til svaret på egen og andres test, sier rektor Morten Eikenes.

Sist redigert mandag, 12 april 2021 23:51
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa