lørdag, 08 januar 2022 12:13

Mann siktet for drap etter funn av død kvinne i Lier

Skrevet av
Politiet har startet drapsetterforskning og pågrepet en mann i 40-årene, etter at en kvinne ble funnet død på en privatadresse i Lier. Politiet har startet drapsetterforskning og pågrepet en mann i 40-årene, etter at en kvinne ble funnet død på en privatadresse i Lier. Foto: Heiko Junge / NTB

En mann i 40-årene er pågrepet etter at en kvinne ble funnet død på en privatadresse i Lier. Politiet etterforsker hendelsen som et drap.

Kvinnen ble funnet død natt til lørdag, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Mannen i 40-årene er siktet for drap, og har avgitt en innledende forklaring. Han har fått oppnevnt Andrea Wisløff som forsvarer.

– Det er foretatt innledende politiavhør av ham, men han er såpass preget av det som har skjedd at man har bestemt seg for å fortsette senere, sier Wisløff til NTB.

Ikke avklart dødsårsak

Hun legger til at mannen ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Politiet forteller at det var mannen selv som tok kontakt med dem.

– Vi har ikke avklart dødsårsak, men siktede har gitt en innledende forklaring som tilsier at saken skal etterforskes som drap, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sørøst politidistrikt til NTB.

Han legger til at ingen av de involverte er kjenninger av politiet. De kan ikke si noe om en eventuell relasjon mellom de to. Avdøde er i 60-årene.

Siktede ikke avhørt

Politiet opplyser til NRK er det er ingenting som tyder på at det har vært rusmidler i bildet, ei heller at det skal være andre personer involvert.

Siktede er foreløpig ikke blitt avhørt, men politiet regner med at dette vil skje i løpet av dagen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 3.01 natt til lørdag.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa