mandag, 24 januar 2022 14:51

Mange kryptovalutaer hadde et oppsving i 2021- slik går det med dem nå

Skrevet av
Mange kryptovalutaer hadde et oppsving i 2021- slik går det med dem nå Illustrasjon: Unsplash

2021 var et av mange gode år for kryptoinvestorer. Vi så noen av de høyeste prisene noen sine, på populære kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum. Det ble mer og mer snakk om krypto i mediene, og fenomenet fikk generelt mye oppmerksomhet i året som gikk. Men, hvordan går det med de kjente kryptovalutaene nå? Kan suksessen fortsette å vare?

Hva er kryptovaluta?

Til tross for mer og mer oppmerksomhet rundt kryptovaluta, er det stadig mange som ikke er kjent med hva det er, og ikke minst hvorfor vi trenger disse valutaene. Krypto er komplisert, og dersom man for eksempel er interessert i å investere i dem, så krever det mye tid for undersøkelser.
Det kan likevel kort forklares som digital, desentralisert valuta. Disse blir ikke regulert av en sentralbank, og prisen blir satt etter tilbud og etterspørsel. For å godkjenne og holde styr på transaksjoner blir en rekke datamaskiner over hele verdenen, og teknologien blockchain brukt. Dette fungerer som en type offentlig bokføring der alle transaksjoner blir lagret i blokker på et kjede.
Mange mener at det er slik teknologi som gjør kryptovaluta til fremtidens betalingsmetode, og flere har satset stort på kryptokjøp de seneste årene. Likevel opplever man store svingninger i verdien til krypto, siden den er desentralisert, noe som gjør det vanskelig å bruke dem i praksis akkurat nå. For å kunne investere i det bør man ha god innsikt i kryptobølgene. Kryptoinvestorer kan holde seg oppdatert på kryptobølgen med CryptoMeister.

bitcoin2 

Illustrasjon: Unsplash

Kryptoåret 2021 vs. 2022

Kryptoinvestorer kunne oppleve store verdiøkninger i 2020. Verdens mest verdifulle, og også mest populære kryptovalute Bitcoin slo to prisrekorder sist år. I april var prisen for en Bitcoin hele 63.539 amerikanske dollar. I november ble denne prisen slått, og en Bitcoin var da verdt 67.541 amerikanske dollar. Kryptovalutaen hadde likevel ikke en god slutt på suksessåret. Til tross for store rekorder sank den med hele 19% på en måned, og hadde den dårligste slutten på et år siden 2013. I Norge kan det ha vært på grunn av enormt høye strømpriser som har gjort at færre har råd til å kjøpe.

På verdensbasis er det ikke godt å si hva som er årsaken. Vi har likevel vært vinte til slike volatile svingninger i kryptovaluta tidligere, og alt i alt er Bitcoin på en enorm stigning siden den først ble lansert i 2008. I den første måneden av det nye året har Bitcoin fortsatt å synke, og er nå nede på rundt 43.000 amerikanske dollar.

Det er mye snakk om kryptovaluta for tiden, og enten det nevnes stor oppgang eller stor nedgang, så er det definitivt noe som er verdt å snakke om. Uansett om man støtter bruken eller ikke så har de unektelig vist oss smart teknologi som vi aller mest sannsynlig vil bruke i fremtiden. Blockchain, smarte kontrakter og mining er noe av det som får oppmerksomhet når vi snakker om kryptovaluta, og det blir spennende å se nettopp hvordan dette blir brukt i fremtiden.

green points

Sist redigert mandag, 24 januar 2022 14:59

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa