tirsdag, 25 januar 2022 08:17

Kvinne i retten tiltalt for drapsforsøk med plantegift

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Kvinne i retten tiltalt for drapsforsøk med plantegift Foto: Pixabay

En kvinne i 50-årene må tirsdag møte i Trøndelag tingrett tiltalt for å ha forsøkt å drepe sin tidligere ektemann med gift.

Påtalemyndigheten mener tiltalte ved flere anledninger fra juni 2019 til 28. mai 2020 forsøkte å drepe sin daværende ektefelle ved å forlede ham til «å spise og/eller drikke plantegift», skriver Adresseavisen.

Dette skal ha skjedd i deres bolig i Trondheim og i en annen kommune. Ifølge tiltalen ble mannen akuttinnlagt til sammen elleve ganger på sykehus i perioden. To ganger ble han sendt til sykehus med hjertestans.

Aktor Eli Reberg Nessimo sier at giftstoffet akonitin ble påvist i en blodprøve fra fornærmede. Det er i tillegg påvist akonitin på gjenstander i boligen deres. Akonitin er ifølge Store norske leksikon et stoff som finnes i planten tyrihjelm.

I tillegg til drapsforsøk, er kvinnen tiltalt for bedrageri etter at hun ifølge tiltalen skal ha foretatt åtte låneopptak i ektemannes navn. Til sammen skal det dreie seg om nærmere 1,2 millioner kroner fra oktober 2016 til mars 2019.

Den tiltaltes forsvarer, John Berg, sa i november i fjor til NRK at han ikke visste hvordan hans klient stiller seg til bedrageritiltalen.

NTB

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa