onsdag, 02 februar 2022 07:53

1.845 fikk gebyr for manglende hjelm og bilbelte i fjor

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Nær 2.000 nordmenn fikk gebyr for manglende bilbelte i fjor. Nær 2.000 nordmenn fikk gebyr for manglende bilbelte i fjor. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Sjåførene av over 200.000 kjøretøy ble i fjor kontrollert av Statens vegvesen for belte- og hjelmbruk. Det førte til 1.845 gebyr og 32 anmeldelser.

Avdelingsdirektør for utekontroll i Statens vegvesen, Kjetil Wigdel, mener det er for mange.

– Bilbelte er det enkleste og mest effektive hjelpemiddelet for å redusere tallet på drepte og hardt skadde i trafikken, sier han i en pressemelding.

Vegvesenet opplyser at det er svært sjelden at de observerer manglende hjelmbruk på moped og motorsykkel, og at de fleste gebyrene blir ilagt i forbindelse med manglende beltebruk. Et slikt gebyr er på 1.500 kroner.

I tillegg til gebyrene anmeldte Statens vegvesen 32 sjåfører for manglende sikring av barn. Det er overraskende høye tall ifølge avdelingsleder for trafikksikkerhet Guro Ranes.

– Selv i lav fart kan barn bli alvorlig skadd når de ikke sitter fastspent på riktig måte. Jeg vil oppfordre alle til å sikre barna sine godt. Vi har ingen å miste, sier hun.

NTB

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa