onsdag, 20 april 2022 07:31

Historiske linjer og flott strek i kongelige frimerker

Skrevet av

Det trekkes historiske linjer i kongehusets historie når Posten markerer fire jubileer med å gi ut frimerker med flotte, tegnede portretter.

Det er kong Haakon VII, kong Harald V, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra som er blitt portrettert av Trond Bredesen. Frimerkene markerer at det er 150 år siden kong Haakon VII ble født, at kongeparet feirer 85 år, og at prinsesse Ingrid Alexandra ble myndig da hun fylte 18 år.

- De kongelig er blant de mest brukte motivene på våre frimerker. Denne gangen er de portrettert med en flott tegnet strek. Vi tror dette blir veldig populære frimerker. Vi trykker de derfor i et samlet opplag på over sju millioner, sier frimerkedirektør Halvor Fasting.

Kong Haakon VII er tegnet i hærens generaluniform som han bar under flukten i 1940, blant annet på det berømte bildet ved kongebjørka sammen med kronprins Olav. Han ser alvorlig og oppstilt ut, men ut fra portrettene som finnes av Kong Haakon VII er det slik vi har sett og husker ham.

De tre andre jubilantene er tegnet smilende i fritidsantrekk og med kraftigere farger.

- Jeg ønsket å tegne dem som «vanlige» levende og livlige mennesker. Det er en familie som er glad i natur og sport. Jeg tror de liker å bli framstilt på denne måten, sier kunstner Trond Bredesen.

Prinsesse Ingrid Alexandra har kommet på frimerke tidligere. Det første ble gitt ut på dåpsdagen 17. april 2004, og viser prinsessen som nyfødt.

De kongelige frimerkene er i salg fra 22. april, og kan brukes på ordinære brev opp til 20 gram eller 50 gram.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa