fredag, 08 juli 2022 00:17

Nye E16 Eggemoen-Olum i Jevnaker åpnet

Skrevet av
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård åpnet den nye veien i Jevnaker. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård åpnet den nye veien i Jevnaker. Foto: Kristoffer Moene Rød/SD

Torsdag 7. juli ble den nye strekningen mellom Eggemoen og Olum i Jevnaker kommune åpnet. – Med økte ulykkestall i trafikken ser vi viktigheten med gode og trygge veier. Derfor er det gledelig å endelig få åpne den nye veien mellom Eggemoen og Olum, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Prosjektet omfattet bygging av ny E16 forbi Jevnaker, og strekker seg fra Eggemoen i Ringerike kommune til Olum i Jevnaker kommune. E16 er viktig både som regional og nasjonal hovedvei, og strekker seg fra Bergen til Kongsvinger og videre til Gävle i Sverige.

- Det var viktig å få en ny og tryggere vei gjennom Jevnaker og Ringerike. Strekningen opplevde over 60 ulykker mellom 2005 og 2015, så en ny og tryggere vei vil komme trafikantene og de lokale innbyggerne til gode. Også framkommeligheten vil bli mye bedre, til glede for både folk og næringsliv som bruker veien, sier samferdselsministeren.

Ivaretatt natur

Da Statens vegvesen fikk vedtatt planene for prosjektet i 2016 hadde statsforvalterne i tidligere Oppland og Buskerud sagt ja til at man skulle bygge ned 164 mål med fulldyrka mark.

Etter at prosjektet fikk anleggsstart, har man sett muligheten for å dyrke opp og forbedre 60 mål med matjord. Dette ble gjort i samarbeid med fem gårdbrukere i Jevnaker og i Ringerike.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa