onsdag, 17 august 2022 10:13

Bordet er dekket - vi venter bare på politisk innfrielse av valgløfter

Skrevet av
Bordet er dekket - vi venter bare på politisk innfrielse av valgløfter Illustrasjon: Nye Veier

Det finnes ingen annen grunn til å bremse Ringeriksbanen enn politisk vrangvilje. Stoppes Ringeriksbanen nå, står vi ved et politisk løftebrudd uten sidestykke i nyere norsk historie. Vi husker godt hvor klare politikerne, spesielt i Arbeiderpartiet, var i sine valgløfter.

Nå må dere innfri!

Nye Veier, som har ansvaret for prosjektet, sier at de ut fra kriteriene som Jernbanedirektoratet bruker for å prioritere prosjekter, så oppfyller Ringeriksporteføljen de fleste av disse.

Reguleringsplanene er vedtatte og gyldige. Innenfor disse planene har Nye Veier jobbet med å forenkle løsningene, og redusere omfanget. Prosjektet leverer fortsatt på antall avganger og reisetid for Ringeriksbanen, og målene som er satt for ny E16. Nye Veier mener prosjektet er svært modent – nærmest gryteklart. De første hovedkontraktene kan starte i 2024 med finansiering fra Stortinget.

Utbyggingen av Ringeriksbanen og ny E16 har en kostnadsprognose på 36,4 milliarder kroner, eks. mva. på bane, i 2020-kroner. Nesten seks milliarder kroner er redusert ved å forenkle og nedskalere. Dette er uten betydning for det en skal oppnå med prosjektet, som er kortere reisetid, både for togpassasjerer og de som kjører bil. Dette har Nye Veier gjort ved å redusere størrelse på tunneler, fyllinger og konstruksjoner og gjenbruke mer av eksisterende vei.

I løpet av det siste året har Nye Veier vurdert planer om å legge vei og bane i dagen i stedet for tunnelene mellom Sundvollen og Bymoen, slik det er vedtatt i reguleringsplanen. Dette er nå lagt helt bort. Mer vei og bane i dagen ville fått for store konsekvenser for omgivelsene.

 

vepsebolet

Fotomontasje: Frank Tverran

Sist redigert onsdag, 17 august 2022 11:46

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa