onsdag, 28 desember 2022 12:30

En person døde i busskollisjon i Fredrikstad

Skrevet av
To busser har frontkollidert på Fredrikstadbrua. En person er bekreftet omkommet i ulykken, opplyser politiet. To busser har frontkollidert på Fredrikstadbrua. En person er bekreftet omkommet i ulykken, opplyser politiet. Foto: Christoffer Andersen / NTB

En person er bekreftet omkommet i en frontkollisjon mellom to rutebusser på Fredrikstadbrua. En annen person betegnes som alvorlig skadd.

Øst politidistrikt meldte om ulykken klokka 9.21 onsdag formiddag.

– Det var totalt fire personer på bussene. En er alvorlig skadd og fraktet til sykehus med helikopter. En er bekreftet omkommet. Politiet har rutinemessig iverksatt etterforskning, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Det var VG som først omtalte dødsfallet.

Litt tidligere opplyste politiet på Twitter at det er snakk om store materielle skader.

– Det har vært en møteulykke mellom to busser. De har krasjet i starten av Fredrikstadbrua. Det er store skader på de involverte bussene. Så langt vi har oversikt nå, er det totalt fire involverte personer. I den ene bussen er det to passasjerer. Den andre bussen er tom. Vi har nylig fått bekreftet at dessverre er en person omkommet, i tillegg er en person alvorlig skadd, sier innsatsleder Arve Hermansen til Fredriksstad Blad.

Frigjort

Hermansen sier det foreløpig er altfor tidlig å si noe om årsaken til ulykken.

– Bussene har frontkollidert og står i ett av feltene. Hendelsesforløpet har vi ikke oversikt over, sier han.

Personen som er alvorlig skadd, satt fastklemt etter ulykken. Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om den omkomne og alvorlig skadde er sjåfør eller passasjer. I den ene rutebussen satt kun bussjåføren, mens den andre rutebussen hadde med seg to passasjerer, i tillegg til sjåføren, skriver Fredriksstad Blad.

– Den alvorlige skadde er akkurat frigjort, han har sittet fastklemt siden ulykken skjedde og er nå på vei til Ullevål sykehus. Politiet driver nå blant annet med varsling av pårørende, sier innsatslederen.

Litt før klokken 10.30 hadde både redningshelikopteret og ambulansene forlatt ulykkesstedet.

Havarikommisjonen på vei

Hermansen sier politiet er i full gang med sine undersøkelser.

– Vi er godt i gang på stedet. Vi har startet vitneavhør, teknikere er på vei, i tillegg til Statens vegvesens havarikommisjon. Så det vil være omfattende undersøkelser her i lang tid framover og et stykke fram i tid før vi kan si noe om årsaken, sier han.

Det er ikke tegn på at veibanen har vært glatt på ulykkesstedet, ifølge FBs journalist. Undersøkelsene og opprydningsarbeidet fører til at Fredrikstadbrua vil være stengt i lang tid fremover. Dermed må bilister belage seg på omkjøring på E6 over Glomma via Sandesundsbrua i Sarpsborg.

Veien vil være stengt i flere timer, opplyser politiet.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa