lørdag, 07 januar 2023 09:43

Mann omkom da han ble påkjørt ved Hønefoss

Skrevet av

En mann i 20-årene bosatt på Romerike døde da han ble påkjørt av en bil ved Hønefoss fredag kveld, opplyser politiet.

Mannens pårørende er varslet.

– Mannen ble påkjørt av en bil i forbindelse med at han sto utenfor bilen og delvis i veibanen, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

Operasjonsleder Tommy Eriksen i Sørøst-politiet sier til NTB at to personer ble påkjørt. De sto delvis i veibanen og diskuterte etter en trafikal uenighet mellom dem, opplyser han.

Ifølge politiet skal mannen i 20-årene og en mann i 50-årene ha diskutert bruk av lys, skriver Dagbladet. Det var glatt på stedet da ulykken skjedde.

– Bilen som kom kjørende, så dem for seint og traff dem. Den andre personen ble skadd og behandles av helsevesenet, men det ser ikke ut til å være alvorlige skader, sier Eriksen.

Bilføreren som kjørte på de to, er siktet og førerkortet er beslaglagt. Det skal bli tatt prøver for å avdekke om personen var påvirket, sier Eriksen.

Fartsgrensen er 70 kilometer i timen på ulykkesstedet.

– Fører av bilen er avhørt, og han er foreløpig siktet for brudd på paragraf 3 i vegtrafikkloven, som sier at man skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade. Så får vi se om den siktelsen endres etter hvert, sier Eriksen til Dagbladet.

Ulykken skjedde på Askveien. Veien er stengt og blir trolig ikke åpnet igjen før etter noen timer. Det er skiltet omkjøring til fylkesvei 7.

Sist redigert lørdag, 07 januar 2023 09:50

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa