Sparta tok over tabelltoppen – Frisk Asker vendte til seier over Grüner

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Sparta overtok ledelsen i eliteserien i ishockey med 4-3-seier over Storhamar etter straffer. Frisk Asker vendte til 3-2-seier over tabelljumbo Grüner.

Sparta leder eliteserien foran Stavanger Oilers på innbyrdes oppgjør. Emil Lundberg (to mål) og Marcus Fagerudd scoret målene som sikret forlengning og straffeslagkonkurranse. Der var hjemmelaget best.

Jacob Berglund (to mål) og Peter Quenneville scoret for Storhamar, men det holdt ikke til seier. De hadde tatt seg opp à poeng med Sparta om de hadde vunnet i ordinær tid.

Grüner fikk en kjempestart hjemme mot Frisk Asker. Lars Erik Francke-Enersen og Jussi Tammela sørget for 2-0-ledelse etter ti minutter, men Asker-laget våknet uti kampen og vendte til seier. Thomas Olsen, Magnus Geheb og matchvinner Hampus Gustafsson sikret tre poeng i hovedstaden.

Grüner er stadig klar tabelljumbo med sine ni poeng. De må høyst trolig spille kvalifisering om å holde plassen i eliteserien ved sesongslutt.

Manglerud Star tok en viktig 3-1-seier over Lillehammer på hjemmebane. MS er i nedrykksstriden, og med seieren skaffet laget seg en liten luke til Ringerike, som ligger på niendeplass.

Lucas Trygg, Joachim Hermansen og Steffen Thoresen scoret målene for Oslo-laget etter at Vegard Kjellevold Fredriksen hadde sendt LIK i ledelsen tidlig i kampen.

Ishockey eliteserien menn lørdag, fakta

Grüner – Frisk Asker 2-3 (2-0, 0-2, 0-1)
267 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (8.39) Lars Erik Francke-Enersen (Sander Frøberg), 2-0 (10.12) Jussi Tammela (Frøberg, Charlie Björlin).

2. periode: 2-1 (33.26) Thomas Valkvæ Olsen (Felix Girard, Mats Frøshaug), 2-2 (37.13) Magnus Geheb (Mikkel Christiansen, Olsen).

3. periode: 2-3 (52.41) Hampus Gustafsson (Girard).

Utvisninger: Grüner 5 x 2 min. og 1 x 5 min., Frisk Asker 4 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min.

Manglerud Star – Lillehammer 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)
384 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (6.20) Vegard Kjellevold Fredriksen (Martin Ellingsen, Sverre Rønningen), 1-1 (12.25) Lucas Trygg (Oscar Emil Bejmo, Kristoffer Ole Tapper), 2-1 (19.54) Joachim E. Hermansen (Tobias Degvold, Noah Matheo Strøm Jakobsen).

2. periode: Ingen.

3. periode: 3-1 (52.42) Steffen Thoresen.

Utvisninger: Manglerud Star 3 x 2 min., Lillehammer 3 x 2 min.

Ringerike – Vålerenga 1-5 (1-1, 0-1, 0-3)
1750 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (3.44) Sander Thoresen (Stefan Espeland, Tobias Lindström), 1-1 (19.18) Dustin Parks (Kristoffer Thomassen, Reid Petryk).

2. periode: 1-2 (27.01) Lindström.

3. periode: 1-3 (42.03) Lindström (Joachim L. Hermansen, Andreas Martinsen), 1-4 (45.03) Tommi Taimi (Mika Partanen, Lindström), 1-5 (47.32) Pontus Finstad.

Utvisninger: Ringerike 6 x 2 min., Vålerenga 5 x 2 min.

Sparta – Storhamar 4-3 e.str. (1-0, 1-2, 1-1, 0-0, 1-0)
2041 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (19.21) Emil Lundberg (Niklas Roest, Kristian Jakobsson).

2. periode: 1-1 (25.40) Jacob Ludwig Berglund (David Jonathan Booth), 1-2 (28.45) Berglund (Peter Quenneville, Booth), 2-2 (36.51) Lundberg (Jakobsson, Marcus Fagerudd).

3. periode: 2-3 (45.26) Quenneville (Simen Andre Edvardsen, Berglund), 3-3 (52.07) Fagerudd (Jakobsson, Roest).

Forlengning: Ingen.

Avgjørende straffe: 4-3 Jakobsson.

Utvisninger: Sparta 3 x 2 min., Storhamar 6 x 2 min.

Sist redigert lørdag, 14 januar 2023 22:32