takinspeksjon

lørdag, 21 september 2024 09:49

Giake-tilhengere bytter lokallag for å nominere Giske flere ganger

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Trond Giskes Nidaros-parti tilbyr et skjema der deres medlemmer kan overføres til andre kommunelag. Partisekretær Kjersti Stenseng synes dette er problematisk og vil se på om det er behov for å justere vedtektene. Trond Giskes Nidaros-parti tilbyr et skjema der deres medlemmer kan overføres til andre kommunelag. Partisekretær Kjersti Stenseng synes dette er problematisk og vil se på om det er behov for å justere vedtektene. Foto: Lise Åserud / NTB

Stortingsrepresentant Jorodd Asphjell (Ap) ber Trond Giske (Ap) slutte med å overføre medlemmer mellom lokallagene for å sørge for sin egen nominasjon.

Giskes Nidaros-lokallag tilbyr nå et skjema der deres medlemmer kan overføres til andre kommunelag. Leder i Trøndelag Ap Ingvil Kjerkol beskriver overflyttingen som «organisert og systematisk», skriver Adresseavisen.

Partisekretær Kjersti Stenseng er også skeptisk til utviklingen

– Dersom medlemmer bytter medlemskap kun for å påvirke i en enkeltsak, mener jeg det er problematisk. Det betyr at ett medlem kan delta i samme nominasjonsprosess i flere lag eller kommuneparti, skriver Stenseng i en epost til avisa.

Hun legger til at dette er lov i henhold til partiets vedtekter.

– Men jeg mener vi bør se på om det er behov for å justere vedtektene, skriver hun.

Trond Giske svarer følgende på tekstmelding rundt Stensengs tanker om vedtektsendringer:

– Ja, vi burde endre vedtekten tilbake til slik det var, der alle teller der de er medlem, uavhengig av bosted, skriver han.

Tross medlemsoverføringene rett før nominasjonsmøtene, nådde ikke Giske til topps verken i Orkland eller Malvik. Men i det største laget, Trondheim Ap, ble Giske stemt fram til toppen av lista.

– Ingen er uenig om Tronds kvaliteter, men Tronds metoder er utfordrende for de aller fleste. Det kommer en dag da folk ikke aksepterer det lenger. Han kommer til å få beskjed etter hvert, tenker jeg, om at nå går han for langt, sier Asphjell til TV 2.

Giske ble vraket av nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag Ap og trenger dermed støtte fra flere kommuner om han skal inn på sikker plass på stortingslista. Den endelige avgjørelsen kommer 30. november da Sør-Trøndelag Ap holder sitt nominasjonsmøte.

NTB