tirsdag, 04 juni 2024 09:02

Michael Keatons i nye "Beetlejuice"

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Michael Keaton tvilte på hvordan det ville bli å gå tilbake til sin 36 år gamle rollekarakter Betelgeuse – som i mellomtiden er blitt populærkulturelt allemannseie. Michael Keaton tvilte på hvordan det ville bli å gå tilbake til sin 36 år gamle rollekarakter Betelgeuse – som i mellomtiden er blitt populærkulturelt allemannseie. Foto: Warner Bros / Handout / NTB

Etter over 36 år vekk fra «Beetlejuice»-rollekarakteren sin, tvilte Michael Keaton på hvordan det kom til å gå når han skulle spille i oppfølgeren.

«Beetlejuice, Beetlejuice» har premiere i september. Det er oppfølgeren til Tim Burtons Oscar-vinnende horrormoro fra 1988.

Men i motsetning til første gang Michael Keaton skulle spille rollen, er karakteren Betelgeuse nå blitt et popkulturelt ikon – og pryder alskens varer og er et yndet halloweenkostyme.

– Den var så mye brukt at jeg måtte gå tilbake til da jeg utviklet karakteren for første gang, i motsetning til nå når jeg kan se kaffekopper og golfkølleovertrekk pyntet med Betelgeuses ansikt. Jeg ønsket ikke å se ut som dette, så jeg måtte tenke på hvordan alt startet, sier Keaton til Empire.

Men filmskaperen Burton er fornøyd, og sier at det virket som om «Keaton var besatt av en demon, så raskt gikk han inn i rollen».

Jenna Ortega er en nykommer til «Beetlejuice»-universet. «Wednesday»-stjernen har rollen som datteren til Lydia, som i begge filmene spilles av Winona Ryder, og sier dette om å se Keaton gå inn i karakteren:

– Å se ham fysisk forandre seg – at Michael Keaton forsvant og jeg måtte møte denne Beetlejuice-fyren – det var helt overveldende.

Michael Keaton er fornøyd med sluttresultatet, som blir å se 6. september på kinoene.

– Jeg elsker det. Jeg absolutt elsker denne greia. Jeg snakker ikke ofte slik, men jeg elsker dette hemningsløst. Det var ikke enkelt å få til, men jeg synes vi klarte det til overmål.

NTB

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.