fredag, 07 juni 2019 11:09

Blueslegenden Dr. John er død

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Albumet «Locked Down», beskrives som en klassisk og svingende rootsrock-hyllest, fylt med orgeltoner, messingblåsere og kvinnekor. Albumet «Locked Down», beskrives som en klassisk og svingende rootsrock-hyllest, fylt med orgeltoner, messingblåsere og kvinnekor. Foto: Sandro Campardo / Keystone / AP / NTB scanpix

Artisten Dr. John, som har en legendarisk status i bluesuniverset i New Orleans, er død. Han ble 77 år.

Familien til Malcolm John Rebennack jr. sier i en uttalelse torsdag at han døde av et hjerteinfarkt.

– Vi takker alle som har tatt del i hans unike musikalske ferd, men vi ber også om privatlivets ro, sier familien i en uttalelse.

Dr. John har servert rock, blues og New Orleans R & B siden slutten av 1960-tallet og regnes som en institusjon. Han var en hvit mann som fant et hjem i det hovedsakelig svarte musikkmiljøet i New Orleans i en tid der musikkscenen i USA var mer segregert.

Artisten gjorde seg kjent med teatralske show, psykedeliske voodooseremonier og fargerike kostymer. Hans mest kjente låt, funkaktige «Right Place Wrong Time», nådde hitlistene i 1973.

Han vant fem Grammy-priser og ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame av John Legend i 2011.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa