Du behøver ikke kjede deg i karantene

Mange som har vært på reise i andre land, vil etter hvert oppdage at de kommer tilbake fra et "rødt" land selv om dette landet var "grønt" da de reiste ut fra Norge.

Dette innebærer at du må i karantene i ti dager. Dette er ti dager de fleste må belage seg på å tilbringe hjemme. Da kan det være fint å ha litt mer enn NRK å underholde seg med.

Hold kontakten med andre

Det er viktig å holde kontakten med andre selv om du sitter i karantene. Det er mange måter du kan gjøre dette på. Den mest tradisjonelle kontakten har vi gjennom en helt vanlig telefonsamtale. Savner vi også å kunne se venner og familie, finnes det flere alternativer på mobilen eller laptoppen, for eksempel Messenger eller Skype.

Underholdning på nett

Underholdningstilbudet på nettet er enormt. Du skal sitte ganske lenge i karantene før du har sett alt på Netflix, HBO og ViaPlay. Det finnes også en mengde spill. Nylig rapporterte gigantselskapet Activision om eventyrlige tall for det nylanserte krigsspillet «Call of Duty: Warzone», med hele 50 millioner nedlastinger siden slippdatoen 10. mars. Men mens «Call of Duty» tar deg med inn i en konkurransedrevet verden av krig og konflikt, finnes det også mange langt mer beroligende spill å fortape seg i. Og om du ikke får besøkt den lokale bingoen, kan du forsøke Lotto på nett.

Mat på døra

Du behøver i alle fall ikke å sulte selv om du befinner deg i karantene. I dag kan du ringe og bestille både matvarer og ferdiglagd middag. Det finnes flere "matkassefirmaer" som Godt Levert, Adams Matkasse, Kolonihagen og Kolonial - for å nevne noen. Her kan du bestille og betale via nettet og få varene levert på døra. Sjekk hvem som leverer der du bor.

Gratis bøker

Liker du å lese bøker, behøver du ikke forlate hjemmet for å få tak i dette. Nasjonalbiblioteket tilbyr en rekke titler som du kan lese via internett. Her kan du søke direkte i et nettbibliotek på bøker, tidsskrifter eller aviser. Nasjonalbiblioteket har også en rekke lydfiler som du kan lytte på, samt en rekke temautstillinger.

Mat fra bunnen?

Noe du ikke tar deg tid til i en hektisk hverdag, er å lage mat fra bunnen. Når du først oppdager hvor velsmakende du kan få dine egne retter, vil du garantert bli hektet. Potetmos, blomkålsuppe, rabarbrasuppe eller gravlaks er utrolig enkelt å lage selv. Så hvis du tror all maten kommer "fra matfabrikken" er det på tide å tenke nytt. Grunnleggende oppskrifter finner du på matprat.no, meny.no, tine.no eller lignende steder.

Puss opp boligen

Uansett karantene, vil nok mange holde seg hjemme i sommer. Det er helt åpenbart at mange nordmenn planlegger å pusse opp hus og hjem med både ny maling og nytt interiør i løpet av sommeren. Det henger selvsagt sammen med den spesielle sommerferien som koronapandemien har gitt oss. Mye av årets ferie- og skattepenger kommer nok til å bli investert i dette. Det antas at over en fjerdedel av nordmenn vil bruke penger på byggevarer, maling og oppussing denne sommeren.