onsdag, 10 mai 2023 07:45

Norge og Alessandra til finalen i Eurovision Song Contest

Alessandra Mele og danserne på scenen i Liverpool tirsdag. Alessandra Mele og danserne på scenen i Liverpool tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Norges Eurovision-håp Alessandra Mele tok seg som ventet videre fra semifinalen tirsdag. Men hun måtte vente til siste finaleplass ble kunngjort.

Alessandra framførte «Queen of Kings», som hun har skrevet sammen med Henning Olerud, Stanley Ferdinandez og Linda Dale.

– Det var et skikkelig kick å få sparke i gang Eurovision foran et ellevilt publikum her i Liverpool og foran millioner av TV-seere der hjemme. Stemningen var elektrisk, sa Alessandra via NRKs pressekontakter etter å ha stått på scenen som første artist.

Norge var det tiende av landene som ble lest opp, og dermed ble Alessandra og det norske TV-publikummet holdt på pinebenken lengst mulig.

Gråten nær

Johan Patrick Bredesen, som er reporter for Eurovision Norway i Liverpool, betegner ventetiden som «helt grusom».

– Jeg tror aldri jeg har vært så nær ved å begynne å grine som da det var et land igjen å lese opp. Folk flokket seg rundt oss og sa at alt kom til å gå bra, forteller han til NTB.

– Da Norge gikk videre, var det en eufori uten like som ble sluppet løs. Det var en fantastisk følelse. Det kan nesten ikke sammenlignes med noe, fortsetter han.

Rekkefølgen landene ble lest opp i, er tilfeldig og ikke basert på resultat.

– Vi må trøste oss med at dette ikke betyr at vi ble nummer ti i semifinalen. Vi kan godt være nummer tre, sier Bredesen.

Ikke sett henne bedre

Morten Thomassen, president i den norske MGP-klubben, var imponert over framføringen tirsdag kveld.

– Hun gjorde en kjempebra jobb, leverte varene, fokuserte på jobben sin og fikk startet festen på en flott måte, sa Thomassen til NTB før avstemningen.

– Dette er det beste jeg har sett henne. Dette kommer til å gå veien, fortsatte han, og fikk rett i det.

Favoritten videre

Også en av de store favorittene, svenske Loreen, gikk videre til finalen med «Tattoo».

Andre semifinale går av stabelen på torsdag, mens finalen er på lørdag. I finalen deltar de 20 landene som har kvalifisert seg fra de to semifinalene, samt Storbritannia, Tyskland, Italia, Frankrike, Spania og Ukraina.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa