tirsdag, 22 oktober 2024 07:55

Mehl forlenger grensekontrollen til 11. november

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) har besluttet å forlenge indre grensekontroll i Norge. Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) har besluttet å forlenge indre grensekontroll i Norge. Foto: Javad Parsa / NTB

Justisminister Emilie Mehl (Sp) forlenger den indre grensekontrollen. Bakgrunnen er økt terrortrussel, særlig mot jødiske og israelske mål.

– Jeg har nå bestemt å forlenge grensekontrollen til 11. november 2024. Dette gir politiet større mulighet til å innhente informasjon om reisende og til å kontrollere mer på grensen. Dette gjør vi for å beskytte mot terror, særlig mot jødiske og israelske personer og institusjoner i Norge, sier justis- og beredskapsminister Emilie Mehl (Sp) i en pressemelding.

PST økte terrortrusselnivået i Norge, fra moderat (nivå 3) til høy (nivå 4) den 8. oktober 2024, som følge av utviklingen i situasjonen i Midtøsten.

Det er først og fremst trusselen mot jødiske og israelske interesser som er forhøyet. Politidirektøren innførte nasjonal bevæpning samme dag og midlertidig indre grensekontroll to dager senere. Nå forlenger Mehl denne.

– Vi forlenger grensekontrollen nå i 20 dager, men jeg utelukker ikke at vi vil forlenge den ytterligere. Bakgrunnen for min beslutning en fortsatt forhøyet terrortrussel, sett i lys av hendelsene i Stockholm og København. I tillegg er det en mulig sammenheng mellom fremmede makter og rekruttering av kriminelle nettverk til å utføre terrorhandlinger i Europa, sier Mehl.

NTB